Melltartó méretek: így találd meg a tökéletes darabot!

Melltartó méret kalkulátor.

Egy rosszul illeszkedő melltartó nemcsak szorít, de legrosszabb esetben nyak-, váll- és hátfájáshoz is vezethet. Ha el akarod kerülni az ilyen jellegű problémákat, csak olyan melltartót vásárolj, amely jól illeszkedik és megfelelő méretű! Mutatjuk, hogyan vágj bele, hogyan találd meg a neked való melltartót. 

A helyes melltartó méret meghatározása

Kényelmetlen és csúnya nyomokat hagy: egy rosszul illeszkedő melltartó rendkívül kellemetlen lehet viselője számára, ráadásul nem is hozza a legjobb formádat kedvenc ruhád alatt. Mégis nagyon sok hölgy rossz méretű melltartót visel. 

  • A következmények a kényelmetlenségeken túl súlyosak is lehetnek, mivel hosszú távon deformálják a kötőszövetet, ami a korral még rosszabbá válik. 
  • A nem megfelelő melltartó még az izmokra és az idegekre is hatással van, így gyakran okoz fej-, nyak-, hát-, kar- és vállfájdalmat. 

A rosszul illeszkedő melltartó nemkívánatos következményeinek elkerülése érdekében érdemes tudod, hogy mi a pontos melltartó méreted. Ehhez csupán egy mérőszalagra van szükséged, amellyel könnyedén lemérheted a mell alatti körméret és a mellbőség meghatározásával. Fontos, hogy egyenesen állj és egyenletesen lélegezz közben. 

A mellméretek pontos megállapítása

A két mérést az eredmények maximális pontossága érdekében melltartó nélkül vagy párnázatlan melltartó viselése közben kell elvégezned. 

  • A mell alatti körméret meghatározása

Helyezd a mérőszalagot közvetlenül a mellkas alá annyira szorosan, hogy normálisan tudj lélegezni közben.

  • A mellbőség mérése

Ezt a mérést a mell legszélesebb részénél végezd el. A mérőszalagot ne húzd túl szűkre, hogy ne nyomja össze a melleket, de túl bő se legyen. Arról is győződj meg, hogy a mérőeszköz a mellkasodon és a hátadon is azonos magasságban legyen. 

Így működik a melltartó méretek kiszámítása

Ha megmérted a két kerületet, akkor ezeket az értékeket felhasználhatod a melltartó méretének meghatározásához. A melltartóméret mindig a centiméterben (cm) megadott mell alatti méretből és a kosárméretből áll, amelyet betűkkel jelölnek.

A mell alatti méretet öt centiméteres egységekben jelölik. Ha például 83 centimétert mértél, a megfelelő melltartó méret számodra a 80-as. A táblázat segít abban, hogy a melltartó mérethez igazítsd a mell alatti méretet. Ehhez egyszerűen keresd meg azt a tartományt, amelyben a mért mell alatti körméret  található, és olvasd le a melltartó méretet a felette lévő sorban.

Melltartó kosárméret

A kosárméret meghatározásához a mellbőségből ki kell vonni a mell alatti körméretet. Például ha 98 centiméteres mellbőséggel rendelkezel, és ebből levonod a 80 centiméteres mell alatti körméretet, akkor az eredmény 18 centiméter, ami a táblázat értelmében D kosarat jelent. 

A melltartó mérettáblázat remek támpont a választásnál

A pontos méretek ellenére még mindig nem találod a megfelelő szabást? Ne aggódj, ez gyakran előfordul, mivel a melltartó méretek gyártótól függően nagymértékben eltérőek lehetnek. Próbáld felmérni, hogy miért nem jó a melltartó: túl széles vagy túl szűk a mell alatti rész, vagy túl nagy vagy éppen túl kicsi a kosár?

Melltartó méretek táblázat

Ha a melltartó túl széles a mell alatt, válassz egy kisebb méretet, a kosár pedig legyen eggyel nagyobb. Ha például 80D-t mértél, válaszd a 75E-t. Ha a melltartó túl szűk a mell alatt, válassz nagyobb méretet, a kosárméretnél viszont menj eggyel lejjebb. Például 80D helyett próbálj ki egy 85C-s melltartót.

A mérethelyes melltartódhoz szeretnél egy csinos ruhát is, ami kiemeli a vonalaidat? A THREEE kollekcióját a popkultúra és a VHS korszak gyöngyszemei, illetve ezek hősnői ihlették, akik titokzatosak és erősek, és megállják a helyüket minden helyzetben. Nézz körül választékunkban, hogy megtaláld a hozzád illő nőies szettet, ami menő, frappáns és megfizethető!