Bugyi fajták a kényelmestől a mutatósig

bugyi-fajtak

Amikor alsóneműt vásárolsz, valószínűleg hűséges vagy egy bizonyos stílushoz, például a tangához, a francia bugyikhoz vagy a hipster fazonhoz, pedig így lemaradsz arról a számtalan lehetőségről, amelyet a női alsóneműk színes világa tartogat számodra. Szeretnél változtatni, és megtalálni azt a szabást, amely a legjobban mutat rajtad? Megmutatjuk, mi érdemes kipróbálnod, ha érdeklődsz a kényelmes és szép bugyi fajták iránt!

Nők bugyiban: fenékformák

A fenéktípusokat a derék, a csípő és a combok közötti általános arányai határozzák meg, ám ha tudod, hogy milyen formájú popsid van, az segíthet a farmer vagy fehérnemű kiválasztásában.

  • Ha a csípőcsontodtól a külső combodig többé-kevésbé egy egyenes vonal húzható, akkor valószínűleg szögletes vagy H-alakú feneked van. Ha ide tartozol, akkor valószínűleg kerülni fogod a magasan vágott lábszárú alsóneműket, és inkább a boyshortot (női boxer), a bikini fazont vagy a tangát választod.
  • A V-alakú fenékforma a felső részen, a derékvonal közelében teltebb, alul viszont kisebb, így a medence és a csípő között egy V alakú, befelé irányuló vonal alakul ki. Ebben az esetben a hipstert fazont, a briefeket és a boyshortot kényelmesebbnek fogod találni, mivel ezek jobban fedik a hátsódat. 
  • Ha keskenyebb a derekad, viszont a feneked alsó részén, illetve a combodnál kicsit erősebb vagy, akkor valószínűleg A alakú popsid van. Hátulról nézve a csípőd és a feneked egy fordított szív alakot formáz. Ez az alakzat akkor gyakori, ha körte típusú testalkatod van. Neked a magasabb lábkivágású tangákat vagy bikiniket ajánljuk. 
  • A kerek popsi ismérvei a telt csípő és a fenék. Ilyenkor érdemes olyan alsóneműt választani, amelyek nem vágnak be, tehát érdemes a tangák és V-stringek felé kacsingatni. 

Női bugyi fajták: hipster bugyi, brief, bikinialsó típusok

  • A hipster bugyi, amelyet hiphuggernek, azaz csípő ölelőnek is neveznek onnan kapta a nevét, hogy a derékrész a csípőn ül, néhány centivel a derék alatt. Emellett a comboknál is mélyebben ívelt, szinte egyenes szabású. 
  • A köznyelvben a „nagymama bugyi” kifejezéssel azonosított brief alsónemű teljes popsitakarást és magas derékrészt biztosít. Persze, nem ez a legvonzóbb fehérnemű stílus, de minden bizonnyal ez a legkényelmesebb, viszont csípőnadrágokkal nem hordható.
  • A bikini fazon a női bikinialsók mintájára készült. A derékrész néhány centivel a derék alatt helyezkedik el, a lábrész viszont magasan ívelt. Hasonlítanak a briefekhez, de kevésbé fednek. Az egyik legnépszerűbb alsóneműtípus, amely még az edzőteremben is megállja a helyét, mivel ütnek át a “nagymamás vonalak”, viszont nem is nyúlik fel annyira, mint egy tanga.

Modern bugyi fajták, bugyi típusok

Magas derekú női alsó, pamut bugyi, selyem alsó? Miből válogathatsz, ha kicsit felfrissítenéd a fehérnemű készleteidet? 

Boyshort, a női boxer

A boxeralsó női változata, a boyshort téglalap alakú, amely az összes alsóneműtípus közül a leginkább takarja a lábakat. Tökéletesek a lenge ruhák és laza szoknyák viselésekor, mivel a legnagyobb fedést nyújtják, ha a szoknyád felrepül, mivel úgy néz ki, mintha egy fehérnemű és egy rövidnadrág keresztezése lenne.

A tanga fajtái

A hátul legkevesebbet takaró tanga csak egy vékony szövetcsíkkal operál a fenékrészen, amely megakadályozza, hogy a bugyi vonala átlászódjon a ruhánkon. Remek választást jelentenek a szűkebb ruhákhoz, de kényelmetlenné válhatnak, ha nem találod meg a számodra megfelelő anyagot vagy méretet. A brazil bugyi gyakorlatilag egy fél tanga, amely a farpofákat szabadon hagyja, de a hátsó része szélesebb, mint egy hagyományos tangának. 

Bugyis nők mindenféle fazonú alsóneműben.

String bugyi

A V-string női alsó olyan kevés anyagból készül, hogy szinte meg sem érzed, hogy rajtad van. A legkisebb fedést nyújtja, hátul nagyon vékony tangarésszell, elöl pedig alacsonyan emelkedő szabással.

Francia bugyi fajták

Ha többet szeretnél mutatni a lábadból, válaszd a francia szabású alsóneműt, amelyek az 1980-as években indultak ismét hódító útjukra, Jane Fonda aerobicvideóinak köszönhetően. Ugyanolyan derékrésszel bírnak, mint a klasszikus fehérneműk, de magasabb lábkivágással. A csinos bugyidhoz szeretnél egy egyedi ruhát is, amely kiemeli az alakodat? A THREEE kollekcióját a popkultúra és a VHS korszak gyöngyszemei, illetve ezek hősnői ihlették, akik titokzatosak és erősek, és megállják a helyüket minden helyzetben. Nézz körül választékunkban, hogy megtaláld azokat a darabokat, amelyekben remekül nézel ki, és jól is érzed magad!