Alma alkat öltözködés: így hozd ki a legjobbat magadból

Alma alkat öltözködés szabályok alapján

Kíváncsi vagy, tényleg az alma alkatúak táborába tartozol-e? Keresed azokat a fazonokat, amelyek a legjobban mutatnak rajtad, mivel kihangsúlyozzák alakod legvonzóbb részleteit? Adunk néhány tippet, hogy igazán jól érezd magad a ruháidban!

A női testalkat típusai

Mindenki egyedi testalkattal rendelkezik, fontos tudni, hogy nincs “átlagos” vagy “tipikus” test. Van, aki gömbölyűbb, van, akinek keskenyebb a csípője vagy szélesebb a válla – mindannyian egy kicsit mások vagyunk. Mégis bizonyos kritériumok alapján meg lehet különböztetni néhány alapvető alkattípust. 

A leggyakoribb általános kategóriák közé tartozik például

 • a háromszög vagy körte típus,
 • a fordított háromszög vagy alma alkat,
 • a homokóra alkat, illetve
 • a téglalap típus. 

Az alma testalkat jellemzői

Alma alkat esetében a súlygyarapodás először a has területén jelentkezik, a testfelépítés sajátosságai pedig a következők:

 • kerekebb, hangsúlyosabb vállak és laposabb fenék,
 • átlagos vagy nagyobb mellek,
 • a mellkas és a hát kissé szélesnek tűnik,
 • a test középső része a legerősebb,
 • kevéssé kirajzolódó derékvonal,
 • keskeny csípő, valamint
 • karcsú végtagok, formás lábak.

Alma alak: alma alkatú sztárok

Lehet, hogy az alma messze áll a klasszikus “nőies” homokórától, de ezekből a domborulatokból is ki lehet hozni a legjobbat! Meglepő módon a hírességek közül ide tartozik például Angelina Jolie is a maga karcsúságával, de Catherine Zeta Jones és Drew Barrymore is az alma alkatúak táborát gyarapítja. 

Általános tanácsok alma alkat esetén

Mielőtt belevágnánk az alma alkat öltözködési sajátosságaiba, megosztunk néhány általános tippet, amelyeket fontos megjegyezni, függetlenül attól, hogy milyen alakkal vagy mérettel rendelkezel. 

 1. Teremts egyensúlyt!

A testalkat szinte teljes mértékben a csontozatodon alapul, nem pedig a súlyodon. Használd a ruháidat arra, hogy kiegyensúlyozd a vállaidat, a mellkasodat, a derekadat és a csípődet!

 1. Vezesd a tekintetet!

Irányítsd a szemeket arra a helyre, ahová szeretnéd! Segítségükkel íveket hozhatsz létre, meghosszabbíthatod vagy kiemelheted kedvenc testrészeidet.

 1. Gondolkodj színekben!

A a minták és a világos, élénk színek jobban vonzzák a tekintetet, mint az egyszínű fekete vagy a tengerészkék. Ezt mindig tartsd szem előtt, amikor összeállítasz egy szettet!

Alma alkatra ruha minden mennyiségben!

Alma alkat öltözködés: tippek és trükkök

Az alma alkat öltözködési szabályainál a legfontosabb tanács, hogy olyan ruhákat viseljünk, amelyek kiemelik a mellkast és a lábakat, miközben elterelik a figyelmet a csípőről és a középső hasi részről. 

 • A rövidebb szoknyák remek választásnak bizonyulnak, emellett a sötétebb egyszínű felsők és a világosabb alsók is jól működnek. A csípő körül szűkített ruhák szintén segíthetnek kialakítani a kívánt sziluettet.
 • Az empire stílusú ruhák a mell alatt kezdenek bővülni a derék hangsúlytalanabbá tétele érdekében. A csípő felső részéig érő felsők és egyberészes kabátok szintén segíthetnek a deréktáj és a has eltakarásában, illetve a törzs megnyújtásában, mivel a derék helyett a csípő körül szűkebbek.
 • Az A-vonalú szoknyák arányba hozzák az alsó- és a felsőtestet, de a szoknya érjen a térd fölé, hogy megmutassák azokat a csinos lábakat. A farmereknek és nadrágoknak át kell ölelniük a csípőt, de legyenek egyenes szabásúnak vagy enyhén bővülőek.

Alkalmi ruha alma alkatra? A THREEE kollekcióját a popkultúra és a VHS korszak gyöngyszemei, illetve ezek hősnői ihlették, akik titokzatosak és erősek, és megállják a helyüket minden helyzetben. Nézz körül választékunkban, hogy megtaláld azokat a darabokat, amelyekben remekül mutatsz a fentebb felsorolt alma alkat öltözködés szabályainak megfelelően.