Alkalmi ruhák esküvőre, hogy vendégként is jól érezd magad

alkalmi-ruhak-eskuvore

Nem számít, hogy milyen típusú esküvőre vagy hivatalos, mindig van egy sor öltözködési szabály, amelyet fontos betartani. Legyen szó elegáns, fél-formális vagy lazább stílusú esküvőről, ezek a megkötések azért vannak, hogy irányt mutassanak a ruhaválasztásban, és ami a legfontosabb, hogy a pár boldog és elégedett legyen a nagy napon.

Alkalmi ruha esküvőre: szabályok vendégként

Bár többnyire a vendégek szabad kezet kapnak a megfelelő öltözék kiválasztásához, vannak azért kapaszkodók, amelyek segítenek a döntésben.

  • Ha bizonytalan vagy abban, hogyan öltözz fel egy esküvőre, dönts a helyszínnek megfelelően. Nyilván mást fogsz viselni egy vízparti eseményen, egy pajtában vagy egy elegáns bálteremben. Egy ötcsillagos hotelben nem vennél fel egy tengerparti maxi ruhát, de a tengerparton sem feltétlenül viselnél szatén kisestélyit. 
  • Soha nem elfogadható a farmer, a vietnámi papucs, a melegítőnadrág vagy a rövidnadrág egy esküvőn. Még ha az is áll a meghívón, hogy hétköznapi, laza öltözékben érkezz, bizonyos korlátozások ebben az esetben is érvényben maradnak. Persze ilyenkor nem kell hosszú alkalmi ruha az esküvőre, de egy kis csinos overall azért még belefér a klasszikus fehér-fekete viselet helyett. 

Mit vegyek fel? Alkalmi maxi ruha vagy nadrágkosztüm esküvőre?

Ha a dress code black tie, akkor a padlót seprő estélyi ruha, de mindenképp elegáns alkalmi ruha dukál. A lazább stílusú, casual nappali esküvőre vonatkozó divatszabályok viszont jóval engedékenyebbek. A hölgyek választhatnak egy szép, enyhén kivágott maxi ruhát az esküvőre, de egy visszafogott alkalmi csipkés ruha is remekül mutathat a megfelelő hosszal. 

eskuvore-ruha

Az alkalmi ruha ismérvei

A nyár tökéletes alkalom arra, hogy élénk színeket vagy pasztell színeket viseljünk, különösen, ha már szép, napbarnított a bőrünk. Az áttetsző anyagokat, a mély dekoltázsokat és a kivágott ruhákat viszont érdemes inkább elkerülni, mivel az esküvők családi események, így jobb kihagyni a túl merész öltözeteket. Az elegáns női alkalmi ruhák esküvőre sokkal inkább beválnak, és még a reflektorfényt sem vesszük el a menyasszonytól. 

Alkalmi overál esküvőre vs kisestélyi ruha

Míg a csipkeruha az esküvőre illik inkább, addig egy táncos lakodalomban valószínűleg egész éjjel ropni fogod, ilyenkor pedig már húzhatsz egy merészebb ruhát, ami a partihangulatot tükrözi. Színes, mintás alkalmi ruhák esküvőre? Jöhetnek! Egy statement nyaklánccal, merész fülbevalóval és egy eszméletlen magassarkúval a lakodalomban fesztelenül jól érezheted magad. 

Alkalmi ruhák esküvőre

Ha egy pár meghatározott öltözködési szabályokat határoz meg, akkor elvárják, hogy a vendégek kövessék azokat. Bár bizonyos női alkalmi ruhák esküvőre lehetnek ugyan tervezve, de olykor a hagyományokkal ellentétben néha túl kihívóak. Ha valaha is kétségeid támadnak, a legjobb, ha óvatos maradsz, és inkább valami visszafogottat választasz. 

Az esküvők remek ürügyet kínálnak arra, hogy egy új, divatos ruhát vegyél magadnak, de ne vidd túlzásba. A túl rövid ruhákat, az uszályos ruhákat és a sokszínű flittereket, amelyek ordítanak a figyelemért, jobb elkerülni.

Az esküvők főbűne, a fehér ruha viselése messze a legnagyobb hiba, amit egy vendég elkövethet. Senkinek sem szabad ellopnia a showt a menyasszonytól, elvégre ez az ő napja. Esküvőre mész, nem temetésre, ezért próbáld kerülni a feketét is. Ez a szabály különösen érvényes a nyári esküvőkre, amikor a vendégeknek merészebb, élőbb színekben kell pompázniuk. 

Tipp: Örömanyaként készülsz a nagy napra? Olvasd el cikkünket, amelyben megosztjuk, hogyan érdemes ruhát választanod lányod vagy fiad esküvőjére!

Esküvőre alkalmi ruha dukál.

Ruha esküvőre? Nézz körül a Threee webshopjában!

Divatos, egyedi ruhák esküvőre? A THREEE kollekcióját a popkultúra és a VHS korszak gyöngyszemei, illetve ezek hősnői ihlették, akik titokzatosak és erősek, és megállják a helyüket minden helyzetben. Nézz körül választékunkban, hogy megtaláld a megfelelő, egyedi viseletet barátaid vagy családtagod esküvőjére!